Vínna karta
Chateau Freistadt
Hlavným motívom ochrannej značky Chateau Freistadt sú tri ruže, ktoré sú synonymom pre označenie mesta, pretože Hlohovec je mestom ruží, ktoré sú dominantou záhrad, ulíc a parkov počas celého leta v tomto meste. Symbolizujú tradíciu, súčasnosť, ale i budúcnosť, ktorá je tu s nami ako kvalitné archívne víno s jeho históriou.
Chateau Freistadt prináša vína prémiovej rady z Hlohoveckých vinohradov, ktoré sú z ročníkov 2011 až 2016 . Ivan Kováč, ktorý je majiteľom ochrannej známky Vinárstva Chateau Freistadt v spolupráci s Tomášom Kristom z Milotíc, ako jedným z najlepších moravských vinárov sa svojim citom a umom podpísali pod tieto vína. Obrali 11 najkvalitnejších odrôd bieleho hrozna a 7 odrôd modrého hrozna, z ktorých pripravili úžasné biele, červené a dve ružové vínka.
Mimoriadne, vinárstvo Chateau Freistadt, prinieslo prvýkrát z ročníka 2013 vínne mušty zo 100% hroznovej šťavy , ktoré samozrejme pre svoj prírodný pôvod obsahujú množstvo vitamínov a antioxidanty. Tri odrody a to Sauvignon, Pálava a Cabernet Sauvignon sú vhodné nielen pre gurmánov, ale i deti a tehotné ženy, čím sa stali natoľko úspešnými, že natrvalo zostali v ponuke.
Chardonnay
Víno suché, neskorý zber
0.75l
Víno z hrozna dopestovaného v Hlohovci, v minulosti i dnes nazývanom ,,mestom ruží" sa vyznačuje zlatozelenkastou farbou s ovocnou, agátovou vôňou a arómou po jablkách. V chuti pripomína lieskový orech alebo banán. Víno je viac korenisté s pikantnou kyselinkou, plné a extraktívne. Prekvapí aj jemnou vanilkovou chuťou a dochuťou po karameli.
Menu: K morským rybám, mäsovým minútkam, dezertom, k zeleninovým jedlám, k hydine, bielemu mäsu. Hodí sa aj k šalátovým predjedlám, prírodnej úprave kuracieho mäsa, k cestovinám.
Cukornatosť hrozna: 22,0°NM
Irsai Oliver
Víno polosladké, výber z hrozna
Víno polosladké, výber z hrozna
0.75l
Víno z hrozna dopestovaného v Hlohovci, v minulosti i dnes nazývanom ,,mestom ruží" sa vyznačuje krásnou muškátovou vôňou prechádzajúcou do tónov mandariniek a pomarančov. Zlatožltá farba tohto aromatického a korenistého vína s chuťou medových plátov prekvapí hravou kyselinkou.
Menu: Hodí sa k hydine na zelenine alebo ovocí, prípadne k špenátovým úpravám talianskych cestovín.
Cukornatosť hrozna: 23,0°NM